фиАлка проЗРЕЛа - под Солнцем апрЕля

Под Солнцем апрЕля - фиАлка проЗРЕЛа
ведь Солнце не ЯРко - фиАлке не жАрко!
  (2-3-апрельские зарисовочки сквозь моИ окОнечки)

                Под Солнцем апрЕля -
                фиАлка проЗРЕЛа
                ведь Солнце не ЯРко -
                фиАлке не жАрко!

      В весЕннем апрЕле -
      сильнЕй Соооооооолнце грЕет;
      теплОм сменИть ХОЛод -
     чтоб МИР ВЕСЬ стал мОлод!

     РастЕниям то -
     не стАло секрЕтом:
     осИнкам неЗРЕЛым,
      дубАм престарЕлым....


        РосА в Иней стЫнет -
        НЕТ ТУЧек-простЫнек!
        Да ж Солнце - морОзец -
        апрЕльский проГОНит,

      ВЕСЬ Иней расплАвит -
      СВОЙ ПОДвиг проСЛАВит:
      теплИшком привЕтным,
       уанькОм разноЦВНЬгым;

       цветОв многоЦВЕТЬем,
      заТИШЬем бещВЕТРым;
         Прл стКжпщим вЕтром -
         ВСЁ Солнцем соГРЕТо:
         
         приятно лесОчкам,
         приятно  и бАлкам,
          приятно листОчкам,
           приятно фиАлкам!

                ....

      в садОчки и бАлки -
      пробрАлись фиАлки
      пробрАлись фиАлки
      в садОчке и в бАлке -
      проЗРЕ

          Под Солнцем апрЕля -
          фиАлка проЗРЕЛа
         ведь Солнце не ЯРко -
         фиАлке не жАрко!

                ***

        Я ж - прОшу пробАчення - за моЕ нэбАчення,
        та помылкЫ-ошИбки - малЭньки та шИбки!
        Бо ж я не мОжу текст СВIЙ переВIРити -
        наОщупь, навпомаыкЫ!
        Та й неМА людНй - щоб менI допомогтИ!
        А в гОлову ж - ЛIЗуть думкЫ - та ще й такI-сякI!
        А дУмкАми ж - трЭба пожилЫтысь -
        бо ж - НИКуды мэнИ дИтЫтысь:
        бо ж ДУМКу мэнИ - нэ просто навивАють та всэлЯють, -
        ДУМКИ ж мэнI ЦI (та i не тIлькы ЦI - усI) -
       в гОлову, в мозОк встомлЯють, всiллЯють, СИЛою  всиллЯють,
       в ТIЛо - в уСЭ ж TIЛo ТЭ - втiлЯють!
       В,И.Крыленко: ДонЕцьк:  03.04.2020-го -
      для ДонЕцька - ВСЕ ЩЕ бойовОго й больовОго...


Рецензии