До дня смiху

(сонет)

Мій час настане, - Прощавайте, кореша!
За тілом вірус прийде, мо, безносий і зубатий.
Старий мій труп не вартий ні гроша,
нехай бере, бо невелика втрата!

Можливо, що життя було і коштує вірша,
й не страшно зовсім помирати, - віриш,
що завтра переселиться душа
в якусь там птицю, а чи звіра.

Ось тільки би не трапився облом -
ти мрієш волелюбним стать орлом,
співучим соловейком чи слоном могутнім,

але зя’вивсь невдахою, невтішним письмаком,
й цілком реально можеш стать ослом,
повзучим тараканом чи козлом смердючим.



















coverсія


Рецензии