Де той кобзар

Де той кобзар, що грав колись так часто?
Чому не чую співу того я?
Та й не бринить струна тая срібляста,
І зрідка чути пісню солов’я.

Давно не грає він біля дороги,
І перехожих там давно нема.
Чи зараз грати він не має змоги?
Чи може грать виходить крадькома?

Так хочеться почути його пісню,
Побачити натягнуту струну.
А може він виходить в пору пізню?
Коли ж бува? Я цього не збагну.

А пісню він співав частенько слізну,
Багато про кохання він співав.
Кохати ж бо ніколи нам не пізно,
Та й віри своїм співом додавав.

Вже не сидить Кобзар під старим дубом,
І поряд вже тополя не шумить,
Не розвіває вітер його чуба,
Й струна в тій кобзі зовсім не бринить.

31.03.2020 р.


Рецензии