Картина от ден

Автор: Р. Русев       

Тесен път от калдаръм
колкото да мине магаре,
каменни зидове,
сякаш те спират
и тежки дървени порти.
Къщите,
гримирани с времето,
с все същият опушен
от комините ден,
опитали се да останат
в дните сегашни,
поизкривени, грохнали,
като старик ,
сякаш се подпират с бастун.
Покриви, гледащи  свише,
с плочи от два пръста мъх,
търсещи дни дето ще бъдат
все занапред
и онзи отгоре
дето с милост протяга ръце
да ги пази от старост  - до векове.


Рецензии