Душата

ДУШАТА

   На Лидка и Светла
Дали е
утрото студено?
Душата може
да го стопли.
Дали
нощта е вледенена?
Тя топи
леда от вопли.

Душата може
всичко!
Всичко!
И бури
и снеговалежи,
измамни клопки,
зли брътвежи
да усмири
с една усмивка,
щом любовта
из нея плиска.

А тя?
Препуска
през любов,
дарена
с Божи благослов.
И митниците
не я спират.
Прелита!
Всеки я
намира.
1.04.2020г.


Рецензии