Болытлар мамыкка охшаган

Болытлар мамыкка охшаган-
Йомарлап яталар куклэрдэ.
Я йозэлэр дингез гизгэн сыман,
Я керэлэр кызык рэвешкэ.

Энэ, берсе гомбэгэ охшаган,
Икенчесе, гуя кубэлэк-
Канатларын жэйгэн дэ кинлеклэргэ
Бара сыман очып, йозгэлэп.

Фил дэ бар монда, кечкенэ бэти дэ,
Ташбакамы, эллэ балыкмы-
Дельфинга охшаганы утэ йозеп,
Колыннары гуя йогереп.

Болытлар мамыкка охшаган-
Йомарлап яталар куклэрдэ.
Урелеп бер тотып булса иде...
Эх,булмый шул кардай йомарлап...

Болытлар мамыкка охшаган.
Йоп-йомшак, эйтерсен мендэрлэр.
Шул мендэрдэ ятып аунар идем,
Я булмаса, утырып ак колынга-
Инлэр идем кукнен кинлеген...

20.03.2020г.


Рецензии