Стихиры

Страданием светило омрачивый,
Ты удивил еси премудрыя земли.
Воскресл еси, нас светом просветивый,
Вечернюю ты нашу песнь приими.

Господь воцарися, в лепоту облечеся.

Восстание Твое призва восстати
Создание истлевшее Твое.
Не возможе ад Бога удержати.
Свобождшеся от клятвы вопием:

Ибо утверди Вселенную, яже не подвижится.

Да смерти лютой род наш, Христе Боже,
Избавиши, смерть претерпел еси,
Не сотвори бо та Ти ничесоже,
И благодарне мир днесь возгласи:

Дому Твоему подобает святыня, Господи, в долготу дний.

Владыко, свет мы узрим в Твоём свете,
И вознесется наш единый глас,
Во еже славословити и пети:
Помилуй, Господи, помилуй нас.


Рецензии