Димитър Воев - Страх

Засохший корень -
рука моя,
когда коснулась
твоего лица.
Зовешься страхом
по пути,
зовешься страхом
в глазах моих.

Страшно мне, когда уже
нету сил лететь,
Страшно одиночество
в подлой той игре.

Взгляд пустой
приятельский
ждет тебя
в руке своей.
Самого
себя боюсь,
когда потеряю
мечты свои.

-

Страх

Изсъхнал корен
е ръката ми,
когато докосва
лицето ти.
Страх се казваш
по пътя ми,
страх се казваш
в очите ми.

Страх ме е когато
нямам сили да летя.
Страх ме е да бъда
сам във подлата игра.

Празен поглед
приятелски
иска теб
в ръката си.
Страх ме е
от себе си
когато загубя
мечтите си.


Рецензии