Iще слабка, з термометром у лiжку...

 
            ***
Іще слабка, з термометром у ліжку,
Ангіна вирок винесла - лежать,
Ледь дибаю дістати з шафи книжку,
Або ж до кухні щось поїсти взять...
Два дні шмалив жар десь за тридцять вісім,
Сьогодні легше-тридцять сім і два,
Набридли з дня на день химерні вісті,
Від тих новин тріщить вже голова...
Часи для всих країн тривожні стали,
Як легко світ в одну мить сплюндрувать,
Хіба ж ми думали, хіба гадали,
Що люд почне, як мухи, знов вмирать...
Досадно, прикро, ворог невидимий,
Чи довго маски людству не знімать,
Той мир не наш вже буде, нелюдимий,
Ні руку другу дать, ні обійнять...
Світ роботів нагадує час звісно,
Оце так дожились, япона мать,
Заразу ту підкинув хтось навмисно,
Сволоту хочеться в обличчя знать!..
Транслює знов екран -СИДІТИ ВДОМА!
Не вештаться, по хліб, по сіль бігом,
Цвіте вже сад, причина та вагома,
Та цвіт прийдеться споглядать за склом...
Таємне все стає нарешті явним,
Пройде страхіття час, весна кругом,
Світ стане доброзичливим, знов жвавим,
Рахунки лиш зведе з всесвітнім злом...
Іще слабка, з термометром у ліжку,
Ангіна вирок винесла -лежать,
Ледь дибаю дістати з шафи книжку,
Або до кухні щось поїсти взять...
Сади цвітуть, від пахощів аж втома,
Бум абрикосовий буяє під вікном,
СИДІТИ ВДОМА ВСІМ, СИДІТИ ВДОМА,
Щоб не зіткнуться із всесвітнім злом!..

              ***
 


Рецензии
Истинное наслаждение, Ира, читать твои стихи. В них есть всё, что нужно для души: правда, поэзия, красота и чувство. Спасибо!
Твой друг и поклонник

Юрий Желиховский 2   10.04.2020 11:17     Заявить о нарушении
Юра, твои слова, бальзам для души...Умеешь расположить к себе собеседника...Спасибо тебе за дружбу и взаимопонимание. С тобой легко общаться, ты воспитанный, добрый и культурный человек... С Вербным воскресением тебя, Юрочка!
Не болей, не унывай, все будет хорошо! Твои стихи замечательные, их читаешь отдыхая, они безупречны, оригинальны и неповторимы... С уважением и теплом души Ира. Донецк.

Ирина Боговина   12.04.2020 21:43   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.