Стерня... Укр

СПIТКАВ МЕНЕ ДАЛЕКИЙ ШЛЯХ...


Колись i я, як пташеня,
Птахам не вiрив сизокрилим,
Здавалось зверху, що стерня -
То тiльки гарний жовтий килим...

Та ось i сам вже став на ноги,
Зробив у свiт свiй перший крок,
Не мiг ще вибрати дороги,
А вже рукою - до зiрок!

Здавалось батькiвське гнiздо
Найвищим в свiтi постулатом,
Здавалось часом, що нiхто -
Iще не був таким багатим!

Душа в обiймах дум високих
Зринала в небо, наче мрiя,
Помiж волошок синьооких
Я загубив свою надiю...

Спiткав мене далекий шлях,
Блукав в степах я без дороги,
Аж доки сумнiви i страх
Переборов без допомоги!

Тодi пiшов я до людей,
Пiзнати iх бiду i горе,
Бо в наших душах Прометей
Думками пошепки "говоре"!

     (Радянський перiод).


Рецензии