Володимир Висоцький На всi питання вiдповiдь я дам

Володимир Висоцький “На всі питання вiдповiдь я дам”


На всі питання вiдповiдь я дам -
Задовольню цікавість за надходженням.
Хранцузька жiнка. На цей час одна!
Але російського, як кажуть в нас, походження.

Та ні, з коханками не бавлюсь, от дива!
Чи будуть скоро? Намірiв не маю.
Чи п'ю? Вже нi, приблизно рокiв з два.
Чи знов зап'ю? Не впевнений, не знаю.

Та ні, живу не біля “Сокола”
У Париж не лiзу, хай вам грець.
Так що ж ви навкруги усе сполохали?
Як хочете, питайте навпростець!

На всі питання вiдповiдь я дам -
Як на духу попу у сповідальні!
У блокноти ваші капає слина -
Питання будуть, мабуть, вже й про спальню ...

Ось так і є! Одраз почервонів
Інтерв'юер: “Ви зрадили дружинi?” -
Наначе за завiсою сидiв
Чи мікрофон сховав пiд лiжком нинi!

Та ні, живу не біля “Сокола”
У Париж не лiзу, хай вам грець.
Так що ж ви навкруги усе сполохали?
Як хочете, питайте навпростець!

Тепер до головного перейду.
Один, який, як сирота, в кутку,
Спитав: “А що ви мали, (мову я веду,
Про оту пісню), в -надцятiм рядку?”

Це правда, що Езопом знов не став,
В кишені фіг нема - Ви з цим не грайтесь, -
Що на увазі мав - про те й писав, -
Кишені вивернув - тепер переконайтесь!

Та ні, живу не біля “Сокола”
У Париж не лiзу, хай вам грець.
Так що ж ви навкруги усе сполохали?
Як хочете, питайте навпростець!

© Володимир Туленко. Переклад, 2020

https://www.youtube.com/watch?v=0mjBfhHOhh8

*****
Владимир Высоцкий “Я все вопросы освещу сполна” 


Я все вопросы освещу сполна -
Дам любопытству удовлетворенье!
Да, у меня француженка жена -
Но русского она происхожденья.

Нет, у меня сейчас любовниц нет.
А будут ли? Пока что не намерен.
Не пью примерно около двух лет.
Запью ли вновь? Не знаю, не уверен.

Да нет, живу не возле «Сокола»...
В Париж пока что не проник.
Да что вы всё вокруг да около -
Да спрашивайте напрямик!

Я все вопросы освещу сполна -
Как на духу5 попу в исповедальне!
В блокноты ваши капает слюна -
Вопросы будут, видимо, о спальне...

Да, так и есть! Вот густо покраснел
Интервьюер: «Вы изменяли жёнам?» -
Как будто за портьеру подсмотрел
Иль под кровать залег с магнитофоном.

Да нет, живу не возле «Сокола»...
В Париж пока что не проник.
Да что вы всё вокруг да около -
Да спрашивайте напрямик!

Теперь я к основному перейду.
Один, стоявший скромно в уголочке,
Спросил: «А что имели вы в виду
В такой-то песне и в такой-то строчке?»

Ответ: во мне Эзоп не воскресал,
В кармане фиги нет6 - не суетитесь, -
А что имел в виду - то написал, -
Вот - вывернул карманы - убедитесь!

Да нет, живу не возле «Сокола»...
В Париж пока что не проник.
Да что вы всё вокруг да около -
Да спрашивайте напрямик!

© Владимир Высоцкий. Текст, музыка, 1971


Рецензии