Миколi Островському. Николаю Островскому

Миколі Островському.

Давним-давно, пішов, на жаль…
Душа  з тих пір над нашим містом…
Тут саме гартувалась сталь,
Життя наповнюючи змістом…

Це історичні сторінки,
Яких   нікому не змінити,
Цьому живемо завдяки,
Для  себе знову яму рити?

Та ліпше  гідне Майбуття,
Народу  варто будувати,
Не пробачає це життя,
Щоб над собою жартувати…

Йому Музей побудували,
Він дійсно прикладом служив,
 Та на війні  бійці читали,
В атаки   вогневі  водив…

Навіщо перейменували?
Що маймо, треба берегти,
Його найкраще б вшанували,
Адже від себе не втекти…

Якщо ми глянемо навколо,
Пізнаймо   радість, та печаль…
Прошу пробачення  Миколо,
За всіх, за нас,   на серці   жаль...


Автор  Геннадій  Сівак.
29   березня  2020 року.


Рецензии
Спасибо за Островского!!

Екатерина Щетинина   29.03.2020 21:50     Заявить о нарушении
Спасибо Катя!
Бабушка моей жены хорошо егл знала по тем временам до революции, а покойная тетя отца жены работала с ним в комсомольском губкоме в Изяславе.
С теплом Геннадий.

Геннадий Сивак   29.03.2020 22:24   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.