Iмглiстае неба над садам...

***
Імглістае неба над садам.
Навокал стаіць цішыня.
Так дзень сваім шэрым паглядам
Майго дакрануўся акна.

Да думак маіх дакрануўся,
Каб я акунуўся ў яго,
Каб шэраму небу ўсміхнуўся,
Каб сэрца яго зберагло.

Навокал святой цішынёю
Імглісты раскінуўся дзень.
Жыву гэтым днём і вясною,
Блукаю у ім, нібы цень.

Вясна сваім шэрым паглядам
Над садам імкліва ляціць,
З-за хмарак скупым сонцападам
Пяшчоты сваёй зіхаціць.

29 сакавіка 2020 г., Радашковічы


Рецензии