Я для кого...

Я для кого суп зварила?
І кому принесла їсти?
Хто забрав любов і силу?
Випив кров, позбувся кістки?

Ти надія, ти окраса.
Сором по усій Європі.
Хто віддав мене на м'ясо
Та забув, мов зайвий клопіт?

Тільки сварки та майдани.
Галас по усьому світу.
Чи такі бувають мами?
Чи таких шанують діти?

Хто про тебе дбає досі...
Тих цькуєш та б'єш у груди.
Бачиш серце на підносі?
Думаєш, так вічно буде?

Тільки хліб візьму в дорогу.
Я вже й тісто замісила.
Були - воля, віра в Бога.
Вже нічого не лишилось.


Рецензии