Mlecz

MLECZ
Wysiewa sie
za oknem
sam od siebie
niemal nieproszony
Pol biedy
gdy zakwitnie
najszybciej
jak moze
wtedy dostaje
uniewinnienie
z powodu
gestej czuprynki
zlotych kwiatow
podobnych gwiazdom
I tylko tyle
wdziecznosci
ile warte jest
przypomnienie
wiosennej laki
a przeciez
moglby powiedziec
z uzasadnionym
przekasem
Moje piekno
to dla was za malo?!
a przeciez jeszcze
zywie i lecze
5.03.2019
***
HPD


Рецензии