Дежавю

Не шийся в галасливі блазні!
         Гете. Фауст
----------------------------

Все ті ж тут блазні і чорти,
Все  ті ж тут при дворі шути…
Брехати люди не бояться…
Всі королі – пройдисвіти!
І тане в морі темноти
Порядність милого паяца.

Ні продаж рідної землі,
Ні злидні в місті та селі
Не зупинили королів –
Їм тільки б жерти і сміяться!..
А щоб народ не озвірів,
Зібрали раду королів
І приголубили паяца. 

Народ чимдуж  регоче тут.
Його смішить моторний шут,
Тримаючи кайданки в схроні.
Він звик до ролі короля,
І люд все менше звеселя,
Вмостившись залюбки на троні. 

І править королівством шут…
Та хоч про мир співає тут, – 
В країні крах і безпорадність.
Та попри весь словесний блуд,
Не хоче вже сміятись люд,
Не вірить в блазневу порядність. 

© Олег КРАВЧЕНКО


Рецензии
Дякую, Олег! Хай щастить!

Эдуард Неганов   21.03.2020 19:38     Заявить о нарушении