Принц Каспiан

Де ти, пухнастий котику?
Як же бракує мені
Носика легких дотиків.
Може, хіба уві сні...

Як я тужу за нечутним
Нявчанням-мовчанням твоїм.
Перший і незабутній…
Наш ти полишив дім:

Де ти тепер, мій принце
Каспіан, Кася, Кас?
Де майорить вітрильце,
Що чекало на нас?

Плисти по срібній річці –
Річці незабуття,
Що, мов шовкова стрічка,
В’ється через життя.

Зоре моя пухнаста,
Друже мій чарівний,
Боже, яке ж то щастя
Було, як був ти мій!

Боже, яка ж то втіха
Була, як була твоя...
Лежав і все тихше дихав.
І душу не втримала я....

Шістнадцять щасливих років
Ти радість мені дарував.
Ставали все тихшими кроки...
І врешті цей час настав:

Ставало все легшим тіло,
І крила росли у душі,
І врешті вона злетіла,
І ти мене полишив...

Та часом – відчую погляд.
Краєчком ока – стрибок.
І вірю тоді: ти – поряд,
Ти ще не серед зірок.

...й надія, мов квітка, зростає,
Що ти повернешся знов
до нашої дивної зграї,
Мій принце, моя любов....
 

15.03.20


Рецензии
Вражаючий вірш...... Секнтиментальний. Зачіпає за душу.... Друзі - вони назавжди....

Артур Грей Эсквайр   14.03.2021 01:25     Заявить о нарушении
Дякую за відгук!На щастя, наші маленькі друзі можуть до нас повертатись: Каспіан 2.0, з золотими очима та без чорного лелечого хвоста, але характером такий самісінький, дарує впевненість у нескінченності...

З повагою, NZ

Наталка Змиивна   27.03.2021 17:50   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.