Життя i смерть

Життя і смерть…О, Господи, що буде?
Чому цей жах торкнувся нас, людей?
Чому біда розлізлася усюди,
І косить і дорослих, і дітей?

Життя і смерть…і відчай, і розпука,
Як вберегтися, Господи, усім?
Страхіття, жах і незбагненна мука,
Бажання жити є передусім.

Життя і смерть…за що ця, Боже, кара?
Та жити хоче кожен на землі.
І крім війни, на нас недуга впала,
А кажуть, що ми щастя ковалі…

Життя і смерть…життя на волосині,
Й нічОго нам не вдіять, не вчинить,
Із страхом так живем усі ми нині…
Що не кажіть, а хочеться ще жить.

19.03.2020 р.


Рецензии