Синыдэлъфыбз

Сиадыгабз, синыдэлъфыбз
Гум укъыпэкlышъ,
Жэм удэткlуахьы
Шъоур хэолъхьэ орэу тихыпс
Укъэрэнэжь адыгэ lахьэу.

Сызlапэощэ, псэм ухэкlуакlэ.
Анэбыдзыщэм укъыхэнагъ
Хэт къэмыкlуами,
Садыжьы хьакlэу
Сыпегъокlынышъ есlощт:
Къеблагъ

Жьыбгъэм ишъуи,
Бзыу цlыр-щыри,
Сэ къызгурэlо, сэ синэlуас
Псыхъо шку-шкуур,
Тхьапэ шы-шышри
Ягущыlалъэр-сиадыгабз.

Усэгъэлъапlэ,
Укъэсэlаты
Сыгур фетыгъэу, ар сэ сикlас.
Лъысэгъэкlуатэ сиlорыlуатэу-
Синыдэлъфыбзэу, сиадыгабз.



14.03.2020 илъ.
къ. Инэм


Рецензии