Пани б ються, а в козакiв чуби трiщать

Пани б'ються, а в козаків чуби тріщать
------
Ось так було спокон віків,
пани немирять - люд страждає,
гвіздки брат брату забиває,
стають подобою вовків.
Пани до влади рвуться хутко,
з під ніг скрізь іскри аж летять
а у людей спини тріщать,
панам же стогону не чутно.
Пани не можуть поділити
межі чи купи грошенят,
землі чужої ласий шмат
а людям важче й важче жити.
Як псів нацьковують братів
щоби для них відвоювали
й за них на плаху віддавали
своїх і дочок і синів.
Прозрійте, люди, й схаменіться!
Не йдіть на поводку у чвар,
розвійте зла чорнющих хмар
до Бога за порадою зверніться!
Молітеся за власть імущих,
щоб Бог їм мудрості давав,
щоби народ не бідував,
щоби пізнали Бог Наш Сущий,
на небі як і на землі,
щоб Він у мирі жити допоміг!


Рецензии
Хорошие строки,Валя! Когда уже наш народ проснется от вековой спячки и сбросит с плеч ярмо гнета!
С любовью,Света!

Ветрана   17.03.2020 21:23     Заявить о нарушении
Проснуться надо и прозреть,
чтоб жить, гореть не просто тлеть.
Спасибо,Светик.

Левиа   18.03.2020 13:09   Заявить о нарушении