***

Машенько, Машенько, що же ти побачила
Між квітучих міст вдалині –
Чи кращі вулиці, чи людей добріших?
Аж не сказала мені.

Машенько, Машенько, де же ти ховаєшся
У вузлі безкраїх доріг –
Чи в розмаїтості, чи навколо мене?
Аж розгадати не міг.

Машенько, Машенько, як же ти змінилася,
І либонь, не тямиш себе:
Крига і полум'я, небо над водою –
Аж не пізнати тебе.

Машенько, Машенько, як же стежку вибрати,
Котрою із дому піти?
Стільки відомих і стільки незнайомих,
А зрозумієш лиш ти.


Рецензии