Прокидайся, ненько!

Чому ж не співаєш, "вільна" Україна?
Сиріткой блукаєш, мов мала дитина.
Чому не співаєш, рідна моя ненько?
Мліє за тобою та болить серденько.

Де поділись квіти? Птахи не літають.
Чому не родюча нива золотая?
У широкім полі рясно сходить смуток.
Плачеш у неволі. В чому ж твій здобуток?

Ворогом знедолена, ненько Україна,
міцно засинаєш лежачі в руїнах.
Твої кляті діти будують остроги.
Стеляться ганчір"ям іноземцю в ноги.

Родючую землю хочуть розпродати,
щоб осиротіла селянина хата.
Де ж бо твій барвінок, що цвів під ногами?
Рідну Україну прославляв віками.

Де ж ті чорнобривці, що сіяла мати
для рідного сина, що пішов вбивати?
Він вбивав без жалю маленьку дитину.
Невинною кров"ю залив Україну.

Каже Україна:-"Тому не навчала,
Я ж його жаліла, пестила, кохала.
За гріхи тяжкії його покараю,
до страшного ката, Я жалю не маю."

Прокидайся, ненько! Нехай грянуть грози!
Дощіком рясненьким прольють по дорозі.
Нехай білим цвітом сади розквітають,
Хлопці та дівчата хай пісень співають.


 


Рецензии
Скажи нам Украина.. скажи наша сестра
С тобой что и приключилось? за Трампа замуж пошла
Её мать в земельки, ты ж нам не объяснилась.
Руины, ворохи наделала,людей ты погубила.
Всё кровопролитьем криком стоном затопила.
Просишь умоляет мать, чтобы проснулась,
И все ваши убитые, добрыми людьми вернулись.
Что же натворила родная, нам Украина,
Совесть потеряла вражья в тебе сила. С уважением.

Забина   15.03.2020 12:48     Заявить о нарушении