Б да

Біда, Наталко, терміни спливають
Віх, як пилюки на дорогах, відгуло,
Наступні безкінечно прибувають,
Ще й вітер їм у спину, як на зло.

 А скільки недокоханого в серці —
Вогню, тепла, куди той ДНІРОГЕС!
Хоч частка може й втілеться у сбірці,
Та що з тих напечатаних словес.

Ніщо нам не замінить поцілунка,
Як бовдури, не втямлять це віки.
І ностальгія  — муза і віщунка —
Бува гризе і виє, як вовки.

Не спромоглись поети на папері
Цей вирішити вічній інтеграл.
Та знову ранок стукає у двері,
І промінець занурився в бокал.

Сумна, на жаль, та видалася рима
І підсумок невтішний на рядки
Ліг поперек, ніхто його не втримав,
Бо зникли по домівках парубки.

Та не сумуй, бо ще наллється гроно,
І визріє до істини вино,
І ти хильнеш Зенона і Платона,
 І буде тобі трішечки дано.


Рецензии