***

Ч1АЛ

Ирид йисан
Аял  яз,
Заз къачунай
Кьве ктаб.
Садан т1вар тир
«Алифба»,
Муькуьдни
тир кьван
«Гьисаб».
Ктабарни
Кьве дафтар,
Перо галай
Са къелем,
Мадни девит
 Ац1ай къаб
Авай чанта
Кьаз къуьнел.
Мектебдиз,
Юкьван тир,
Фидай зун
Къачуз савад.               
Муаллим
Жедай
Зал машгъул,
Чирун патал
Ч1ал мугъул.
Гъавурдан
Акьан тийиз,
Заз жедай
А ч1ал сугъул…
Са-са синиф
Алатна…
Кьве алава
Тарс авай:
Урус ч1ални,
Инглис !
Гъавурда
Авачир хьиз,
Гьайиф, чирна
Абур пис.
(Гележекда
А ч1аларин
Гереквални
Авуна гьис…)
Бес гьинва
Дидед ч1ал?!.
Муаллимри
Яб ганач,..
Зун а ч1алан
Тир аял!..
Ганач садани,
Садазни
Гзаф герек
А суал!..
Алатна ик1
Ц1усад йис…
Хьана рик1е
Къал аваз,-
Дидед ч1алан
Т1ал аваз.
Туна жуван
Хиве къаст:
 Галат тийиз
Кьилин маст,
Чирна к1елиз,
Дуьз кхьиз.
Регьят жедалди
Рик1из…
Гила я зи
Пудкъад яш,
Гьеле кума
Ч1алахъ каш…
Ч1ал зи руьгьдин
Пайдах я!
Гьар са карда
Бягьс хуьдай
Арха, далу,
Даях я!
Кьилинди,
Ч1алан
Таъсиб,
Эрк хуьзвай
Арифдар хьиз
Уях я!
Мадни хьана
Ихьтин гьал,
(Рик1елай
Алат тийир,)
Бубади заз
гъайи мисал:
Низ чизвачт1а
Жуван ч1ал,
Дидеди ханва
ам лал яз,
Низ чизват1а,
Кьегьал яз!..
Уьмуьр фена,
Физма зи,
Дидедизни,
Ч1алаз чи
Хъийизмай
Гьуьрмет
Сад яз,
Чалан къадир
Ч1извайдан,
Ч1ал, алахьна,
Хуьзвайдан
даиман
Тереф -
Ппад яз!

2012 й.

Шиир куьруь авуна ганва


Рецензии