Жабрак i дудка

Вітаю вас, шаноўныя сябры: панове, спадары,
Ды іншае грамадства – гультаі.
Хадземце да мяне, я вам распавяду
Цікавую гісторыю адну...

Жабрак і дудка

Аднойчы, бог даў жабраку
Цудоўную дуду.
Калі зайграеш на дудзе –
Жыцьцё ў смакаце.
Адну мелодыю зайграў –
Адразу сыты стаў.
Жабрак няведаў бы турботы,
Але ж няведаў ноты.
Даць сябру заіграць свайму?
Не, шкада гаспадару.
Так і памёр галодны, злы,
Нязнаўшы дабрыні.
Шкада?, вядома, так.
Жабрак сам вырашыў, што ён жабрак.

Такая, вось, гісторыя мая...
У кожнага свая жана.

Каб вас нязгрызлі мае вошы,
Сюды https://vk.com/topic-181287073_40232910
кладзіце свае грошы.

Усялякаму добраму чалавеку  – добрага жыцьця,
Ды вялікая падзяка мая.

27.02.2020 Марцін Януш


Рецензии