Батькова сорочка

    У скрині Батькова сорочка,
    В коморі, вишита лежить.
    Хоч потемніла чорна строчка,
    Червоній жить і жить, і жить!

    Взяла сорочку, розгорнула -
    Злетіли Батькові літа!!!
    Я іх до серця пригорнула,
    Як Батько вишивку, в свята.

    Були роки - такі голодні!
    Ти плакав - Батьків сирота...
    Беру сорочку я сьогодні,
    Читаю ті важкі літа.

    Була війна, були руіни,
    Ви - переможці молоді!
    Ви рани гоіли краіни
    І забувалися в труді!!!

    А у свята, діставши з скрині,
    Сорочку ніжну надівав
    І обіймав свою дівчину,
    І про кохання ій співав.

 ...У скрині батькова сорочка,
    Як спомин юних, ясних днів...
    По ній читаю давні строчки -
    Щоб внук колись іі надів.

       16.03.2016 року.
       село Сорокотяги
          Украіна


   


Рецензии