Загадковий свiт

БУЗОК

Кущ весняний, запашний,
І на ньому зорі -
Фіолетово - блакитний 
Зараз в нього колір.

Квіточки хрещаті
Гронами цвітуть.
Дітлахи завзяті
Гілочки ці рвуть.

І серйозний тато
Любить цвіт хрещатий.
Він даруе мамі
Парфуми з нього гарні:

Пам'ятає свій урок:
Не ламай чужий (бузок)!

ТРОЯНДА

Кольорова я буваю -
З гострими шипами. 
З квітника я виглядаю
Пишно поміж вами.
Я - над квітами Оранта
І зовуть мене (троянда)!

КУЛЬБАБКА

Під штахетником, надворі,
У жовтенькому уборі,
В травах сонце зустріча,
Як малесеньке курча.

Через тиждень інша шляпка -
Це пухнаститься (кульбабка).

РОМАШКА

Зустрінеш квітку долі
Під лісом, на горбочку,
У лузі та на полі 
І, навіть у садочку.

Осередок сонячний,
Краєчки, ніби сніг.
Здогадайся, донечко,
Хто ралить ліпше всіх?

Ця квітка не примхлива
Надію оживить,
Коли любов бурхлива
В дівочих снах горить.

Яку дає підказку
Із пелюстків рубашка?
Через спокійну ласку
Втішає нас (ромашка).
2012г.


Рецензии