Хатинка

На курячій ніжці хатина
Стоїть у дрімучих лісах,
За нею - дубок і ліщина,
Та жить в ній, зібрав би і страх.

Кущі і смереки довкола,
При вході - ялинка мала,
Та ніжка і боса, і гола.
Чи завжди такою була?

Віконечок в ній є чимало,
І поверхів тут є аж два.
Як тільки надворі світає,
Стихає на гілці сова.

А куряча ніжка міцненька,
Тримає на собі тягар.
І з вигляду - дуже гарненька,
Їй світить ще й світло стожар.

В дрімучому лісі хатинка,
І манить до себе вона.
У хащах, немов намистинка,
Та людям вона - дивина.

22.02.2020 р.


Рецензии