Колискова

Вже в права вступила ніч
Чому, дитино, не спиш?
Місяць тривожить твій сон?
Я закрию вікно.

Відвернувся до стіни
І сховався від них?
Безсловесні і страшні
Ті, хто завжди в тіні

Так боїшся, а проте
Привид зранку піде
Голову під ковдру знов?
Ходімо зі мною.

Не зважай, що у пітьмі
Холод, дощик дрібний
Вже прийшли, дитино, ми
На галявині дім

Дихай глибоко, повір
Це закинутий двір
Ось колодязь, бачиш дно?
Він порожній давно.

Тут давно вже гамір стих
Здолай страху інстинкт
Ці руїни є твої
Пора знищити їх

Загоряється сірник
З дому доноситься крик
Подивись, назавжди його
Пожирає вогонь


Рецензии