Володарi часу

Щастя правителя часто безхмарне
Це і не дивно - воно "Богом дане"
Біди народу в очах тирана
Мають лиш вигляд бридкої примари

Знає про неї, та що можна вдіяти?
Це біди черні, вона все терпітиме
Хмари згустилися в нього за вікнами
Люди прийшли за добром, у них віднятим

Очі червоні як кров від ненависті
Тих, хто вважався тут нижчою кастою
Зараз вони - володарі часу
Їхнім є рішення, чия свіча згасне

Та співчуття не було до зіщулених
Вигнати з двору, щоб очі не муляли
А для страху - свинцевими кулями
Всипати, щоб перед тим, як йти, думали

Варта так щиро взялася до справи
Били селян усією ватагою
Для гончих псів чудова розвага
Лежить молодик у калюжі кривавій

Очі червоні як кров від ненависті
Тих, хто вважався тут нижчою кастою
Зараз вони - володарі часу
Їхнім є рішення, чия свіча згасне

Сльози з очей зсиротілого батька
Змішані з вітром і ніччю, з прокляттями
Про якнайшвидшу жорстоку відплату
Людям немає що більше втрачати

Збір оголошено в хаті з загиблим
Батько мовчить, голова сива схилена
Помста без страху, жалю чи помилувань
Клятва була перед трупом закріплена

Очі червоні як кров від ненависті
Тих, хто вважався тут нижчою кастою
Зараз вони - володарі часу
Їхнім є рішення, чия свіча згасне

Декілька на стіну замку залізло їх
Удар за ударом – і засув скорився
П'яну сторожу всю сплячу зарізали
Пішли до покоїв, фінал уже близько

Там, де красиві висіли карнизи
Сина юрба озвіріла повісила
Дочки - живе ще зґвалтоване місиво
Пан же від жаху утратив дар мислення

Очі червоні як кров від ненависті
Тих, хто вважався тут нижчою кастою
Зараз вони - володарі часу
Їхнім є рішення, чия свіча згасне

Посеред пекельних вогнів цього свята
Лише одна думка волає - втікати
Тут стадо ягнят, що разом стали катом
Єдине, що можна - закритися в башті

Не знав той барон, що тут пахне горілим
Мисливці пустили підпалені стріли
І кожний в вікно чи бійницю поцілив
Горіли шовки, що колись душу гріли

Очі червоні як кров від ненависті
Тих, хто вважався тут нижчою кастою
Зараз вони - володарі часу
Їхнім є рішення, чия свіча згасне

Сім'я феодала живе у портретах
Скривавлених, в попелі, дещо обдертих
Чи варто було за багатство померти?
Чи жити по правді? Задумайся...


Рецензии