Hagakure

Який зараз день
Чи день взагалі
Не можу збагнути

Червона брудна пелена
Для очей
Це тіні чи люди?

Прийшов я до тями
І бачу, що сам
Нікого немає

Лише оболонки
Знайомих людей
Нас листя ховає

Від тих, хто такий же прийшов
Як і ми,
Обов'язком гнаний

Ми їжею стали
Цієї війни
Чудовий сніданок

Порубані мрії холодним мечем
Лежать на тарілці

Від глини землі відриваю плече
Мій друг Куроґіндзі

Пасеться на полі, де ми з ним одні,
Червонії маки

Туман згладив барви і десь вдалині
Відлуння атаки

Беру за повіддя я свого коня
Рука просковзає

І чую як каже холодна земля
Що хтось тут вже зайвий

Не хочеться вірити, все це обман
Це мабуть приснилось

Мій розпач і сум поглинає туман
І все, що лишилось

З-за хмар визирає суддя мовчазний
Скривавлений місяць

І ходить, шукає мій кінь вороний
Я схований в листі


Рецензии