пита?!

пощо*  історію
писать мені в світи**,
скажи,
коли ти виписав її усю,
й не стало крихті місця,
чи смертне ймення на скрижалях
прокричить кому: люблю?!,
чи може вдавиться зітертим порохом з гранітної плити померлий геній?!

сльозу зітре з лиця моя рідня,
бо не осквЕрнено чуттів чужих,
піду туди, як йшла потиху я дорогою життя,
стібками Бога вишита вона
сповна — багата,
чим мені грішити?!,
коли на світі так змогли мене любити,
як любить тільки Він*** людей своїх...

23.43
22.02.2020

*пощо; (архаїзм) — для чого.
** в світи — для майбутніх поколінь свідчення якісь.
*** Він — тут мається на увазі Бог.


Рецензии