Чи так

Чи так дзвенять ще ручаї,
Як ми цього чекали?
Чи так співають солов’ї,
Як ми це уявляли?

Чи так цвітуть ще ті сади,
Як ми це пам’ятаєм?
Чи так лілеї квітнуть нам,
Як їх не поливаєм?

Чи так лелеки гнізда в’ють,
Як ми в книжках читаєм?
Чи трави так в полях ростуть,
Як ми з дитинства знаєм?

Чи так колосяться жита,
Як завше колосились,
Чи сняться ще нам такі сни,
Які в дитинстві снились?

Чи так ще в’ється плотом хміль,
Як ми запам’ятали?
Чи так мете ще заметіль,
Як ми спостерігали?

Чи так гудуть в садах хрущі,
Як в давнину гуділи,
Чи на калинові кущі
Кувать зозулі сіли?

Чи пахне так в саду бузок,
Як пахнув він  роками?
Чи є сліди від тих стежок,
Що вилися полями?

Чи бджоли так беруть нектар
Із липи та й із квітів?
Чи те саме світло стожар,
Яке було все влітку?

Чи так дзюрчить гірська ріка,
Як завжди нам дзюрчала?
Чи ллється пісня знов дзвінка,
Яка віки звучала?

Чи грають коники в траві,
Як нам в дитинстві грали?
Чи ще така земля свята,
Яку ми завжди знали?

10.02.2020 р.


Рецензии