Рад сть ранку з Богом!..

*   *   *


                Та питати слід: як врятувати себе?


Радість ранку з Богом!
Вагон люблю.
Зворушеність як в Ісайї.
Добре він чує, поки в нім
                їде сяйво...
Добре усім нам, як
                їде сяйво!
Усі як один працівник і солдат.
І як це
ви не читали
мене 40 років назад...


Радість їде цілий ранок з Богом
це їде все
щоб любов читати
чутливі серцем трудно оживаючі
                солдати
З Богом їдуть
змагаються з сонцем.
Кращого — нічого!

19.02.2020,
Бог,
річниця розстрілу Небесної сотні

Канонізація методу є наслідком слабкості.
Хтось хоче мати послідовників, інші самі хочуть стати послідовниками,
та немає місця для учнів, де присутнє правдиве послання;
у цьому випадку маємо «своїх», а не послідовників.
Інша форма канонізації методу випливає з необхідності відновити втрачену віру в театр
як мету. Чи може театр бути метою? Може, звичайно ж, але прагнути до неї, на мою думку, абсурдно. Мене постійно запитують: як врятувати театр? Та питати слід: як врятувати себе?

(Єжи Ґротовський)


Рецензии