Рэнжемэ кенелем, Рэнжемэ

Кунелем рэнжемэ Син, зинхар
Ирле хатыннарнын бэхэтен куреп
Язмыш бит ул тирэн уйлы
Озын, кыска тетрэуле кон-тон кебек.
Кумелэ ул кара, корэн тослэргэ,
Кояшта бата жылы яктылыкка
Кемгэдер насыйп итэ икэулекне
Кемгэдер ялгызлыкны булэк итэ.
Купер юлы бик тар чак вакытта
Бер узенне чакыра сынап утэргэ.
Юллар, юллар озын еллар булып
Чакра тэртипкэ, сабырлыкка.
Сафэр иткэн мэлдэ минем жаным
Табадыр сибелгэн чэчкэ бортекларен
Назлы тоннэрне торле тослэрдэн
Роза кулэме итеп жыямын.
Салават купере уткэн мэлендэ
Яшьлек хислэрен йэйгор итэмен
Башкортостаннын инде дэу кызы
Бал корты сыман хут-нектар жыямын.
Куз яшемне сытып кайбер чакларда
Тэмнэр кертэмен монсу язмышыма.
Кунелем рэнжемэ Син, зинхар
Без икэу купне курэбез, жинэбез
Бер канатым имгэк булсада
Очабыз без биек тауларга.
Гизэбез тирэн кайгыларны
Бер беребезгэ иптэш-дус булып
Кунелем, Син талып арыганда
Мин йоримен уйлар, караш белэн.
Донья биргэн хэр бер тамчыларны
Тэмлэп белэбез галим кешедэй.
Рэнжемэ зинхар, кунелкэем
Ирле хатыннарга сокланып
Хуш ис анкый монсу жырымнан
Еллар буе уткан юлларымнан.
Сафлы, чиста доньга талпынып
Какмый-сукмый уттем гомеремне
Аллахы Тэгэлэ биргэн нэтижэ, кагыйдэ
Таянычым булды хэр вакыт.
Тыныч донья булды тирэ якта
Тик без генэ булдык "сугышта".
Кунелем рэнжемэ син язмышка
Парлы хатыннарны кузэтеп:
Йозлэрендэ балкый якты нурлар,
Сою ислэре шингэн кузлэр, 
Купме еллар искэн назын жиллэр
Чия булып пешкэн инле иреннэр,
Кул кочагынын кочле серлэрендэ
Сулыш белэн сыйпалган сузлэр.
Бергэ уткэргэннэр гомерларен
Шатлыкларын сирпэп тирэ якка
Ике йорэк мэхэббэт чорында
Тулышканнар ап-ак бэхеткэ.
Гаилэне саклау кочен берлэп
Каршы алганнар хэр елгы мизгелне
Ике кеше, ике сойгэн парлы йэр-яр
Сихрый онендэ, тошендэ яшилэр.
Айгы тоннэр сергэ кумелгэн
Чилэк-бидрэ тутырылган мэл
Зохрэ йолдыз тошеп килэ кунелгэ
Коянтэле индэ молдерэгэн байлыклар.
Тобе ныклы айнын савытлары
Тибрэлэ Йолдыз кызнын атлауларында
Нэзек тэнле, якты йозле хатын
Талпын гына инэ ялгыз Кунелемэ.
Жидегэн йолдыз сирпи нурларын
Жидегэн чишмэ буй-ярларында
Нэсел байлыклар ашкына, ярсый, оча
Балама назлы, сойкемле ан булып.
Рэнжемэ Кунелем, Рэнжемэ иллахи
Якты доньялар булган чагында
Кубэлэктэй очкан жаным бит син
Парым булып син бар уземдэ.
Рэнжемэ, рэнжимим эйткэн сыман
Сыйпалана телэкле сузлэр
Ике инем, колагым янында
Ике бала фэрештэ. Кунелем.

28.01.2020.  05.00


Рецензии