Земля та воля - це святе...

                "Якби ви вчились так, як треба,
                То й мудрість би була своя..."
                Т. Г. Шевченко


                ***
ЗЕМЛЯ та ВОЛЯ – це святЕ… А ви, майбУтнім грАєте…
І рУку, що весь час гребЕ… На пУльсі не тримАєте…
Без свІтла тлІючий маЯк… над рОзумом знущАється…
А мИрний рАнок, що будИв… по тЕмряві тинЯється…
Там крИла, змОрені вогнЕм… від рОзбрату втрачАємо…
І той метИ, що прАщур знав… так дОсі і не мАємо…
У пЕкло зАгнаний жебрАк… все дАлі віддалЯється…
ЗабУвши МОВУ, СОВІСТЬ, ЧЕСТЬ… від жАху тІльки лАється…
Як сЕрце мрІяло вночІ… З Дніпра б водИ живУчої…
Та СОНЦЯ прОмінь золотий… Від дОлі так співУчої…
Щоб пОвне рАдощів життЯ… тут бАрвами засЯяло…
А мЕрзла крИга на душІ…  під сОнечком відтАяла…
ЗаблУдлі вІвці… Де ж той рай… Чи хвАтить дУрням рОзуму…
БОГ з неба бАчить… Гріх здолАй… по ВІРІ бУде кОжному…
Не так все, хлОпці, все не так… Нам трЕба з лИхом спрАвитись…
ВіддАвший гІдність за п’ятАк… Вік бУде в мУках мАятись…
Йдуть пЕрші прОліски ВЕСНИ… Знов мОлодь посміхАється…
На прАці вІрних трударІв… МатУся і тримАється…


Рецензии
З насолодою читаю чудовi рядки рiдною мовою! Радiю, усвiдомлюючи, що не забув украiнську, незважаючи на те, що покинув Батькiвщину 46 рокiв тому...
Щиро дякую Вам, Олександре!

Виктор Полиховский   25.02.2020 13:32     Заявить о нарушении
Спасибо, Виктор!
Вы любите Украину и её трудолюбивый народ...
Это вернётся к Вам здоровьем, радостью, и финансовым благополучием!
С уважением.

Александр Филенко   25.02.2020 19:55   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.