Холодный белый свет

       Н.Бидненко
Колючий сніг, неначе мікро-кулі,
Впивався в руки, в щоки, у вуста.
У безкінечно-завірюшнім гулі
Згубилася мелодія проста.

Душі ж співать хотілося невпинно
Про щедрі весни, літній зорепад.
Та впали ноти гірко-безневинно
І жовтнем сумно оголився сад.

Тремтять гілки, посічені снігами.
Забуло сонце шлях на небозвід.
В душі мовчать колись веселі гами…
Чому такий холодний білий світ?

***
Колючий снег, как маленькие пули
Впивался в руки, щёки и уста.
И в снежном бесконечном гуле
Потеряна мелодия проста.

Душе же петь хотелось неустанно
Про вёсны щедрые и летний звездопад.
Но ноты падают так горько, беспристанно
И грустью жёлтой оголился сад.

Дрожат все ветки, битые снегами
Забыло солнце путь на небосвод.
В душе молчат мажорные все гаммы,
Холодным почему стал белый свет?


Рецензии