168. Бизнес

Я – бізнес, і, повір, мені начхати
На вас – брудних, нестрижених овець;
Як сало брудом поливає вату,
І як у вати ввірветься терпець.

Я – гроші; тисячі, а то й трильйони,
І я не звик збирати копійки!
У крові смак невинний і солоний,
Я знову роздеру вас на шматки.

Я – влада. «Слава вбивству!» – моє гасло;
«Терору слава, діячам гріхів!»
У Божий гнів я підливаю масло,
Не відаючи, що ж я натворив.

Я – Демон, тож на жалості не здатен,
Та, все ж, я не засвоїв давній знак,
Що вміння вправно стадом керувати
Не змінить майбуття мого ніяк.

серпень 2016


Рецензии