Сорочинський ярмарок

Сонце в небі знову підіймається,
В Сорочинцях ярмарок збирається.
Говір весело лунає,
Чути жарти, чути сміх,
Хтось танцює, хтось співає -
Буде ярмарок для всіх.

Сорочинський ярмарок гуляє,
Сорочинський ярмарок виграє.
І танцює, і співає, і дзвенить,
Ви на ярмарок скоріше приїздіть.


Багатій поміж рядами, як панич,
Задрав носа, весь надувся наче сич.
А п'яничка безтурботний
Зранку вже навеселі,
Розбігайтесь на всі боки
І великі і малі.

Сорочинський ярмарок аж гуде,
Із усіх країв зазива людей.
І запрошує ласкаво і гука
Станцювати усім разом гопака.


Дві куми на ярмарку зустрілися,
Новостями зразу ж поділилися.
Є ковбаси й паляниця,
І млинці і пиріжки,
Сало є й домашня птиця-
А слідом чоловіки.

Сорочинський ярмарок, ой смачний,
Сорочинський ярмарок запашний,
Всіх запрошує до столу й пригоща
Пирогами й пампушками до борща.


А цигани цілим табором до нас
Завітали, бо настав гуляння час.
Запальні яскраві танці,
Їх дзвінкий веселий спів.
Табір гомінкий циганський
Всіх до кола запросив.

Сорочинський ярмарок весь кружля,
То скрипаль циганський всіх забавля.
Ой, які ж вони, цигани, молодці,
Тільки ви подальш ховайте гаманці.


Циркачі на ярмарок приїхали,
Акробати, клоуни з утіхами.
Догори ногами ходять,
Крутяться у колесі,
І ляльок кумедних водять,
Чим смішать народ усі.

Сорочинський ярмарок краще всіх,
Звідусіль там чути веселий сміх.
Сонцем світяться обличчя у людей,
Привітати раді там своїх гостей.

Сорочинський ярмарок всіх єдна,
Бо країна-матінка в нас одна.
В Україні люди славні трударі,
Хай живуть вони у мирі і в добрі.

Сорочинський ярмарок, ярмарок,
Радість для дорослих і діточок.
Будем разом і співать, і танцювать,
Будем рідну Україну прославлять!


Рецензии