БЕБЕ между зеле

БЕБЕ МЕЖДУ ЗЕЛЕ

На племенницата ми Никол

 Загубих си деня неделен
 да търся из лехата с зеле
 своите добри родители,
които кални до ушите

 за мене искат да намерят
 ново братче начумерено.
Ще престане да се мръщи
 като го изкъпя вкъщи.

Тялото си да не мокри
 ще го облека във рокля
 и ще му завия букла
 като на старата си кукла.

10.12.2012 г.
945 Б. Алекс.
Петър Пенчев


Рецензии