132. Мертвецы

Що бачите, мерці, навколо себе?
Невже ви це усе не заслужили?
Коли б ви заховалися, і де би,
Давайте-но, напружте в мозку жили!

Чи ви готові принести у жертву
Своє життя, нема якого гірше,
І зістрибнути у вулкана жерло,
Пригадуючи у польоті вірші?

Дітей шкода – не держу в вухах вати!
Занадто рано ви в лайно вступили;
Занадто рано почали кохатись,
І в двадцять років – вже старі кобили!

Чекаю з нетерпінням на героя,
Який з небес поверне нашу віру.
То тут, то там, я бачив дивний вогник,
І вогниками годував сатиру.

Вони – єдині, хто цінує морок,
І вечір наступа, мов перевертень.
Мій внутрішній та найлютіший ворог,
Мені до тебе байдуже до смерті…

жовтень 2015


Рецензии