Полёт на Меркурий

ПОЛІТ НА МЕРКУРІЙ
            Присвячується композитору, гітаристу-віртуозу
           Валерію Дідюлі та його мелодії «Політ на Меркурій»

Театр не бачив ще й не чув такого!
Глядач, чекаючи чудес, тремтів:
З собою взявши лиш сім нот пального,
Дідюля на Меркурій полетів!

Від перших звуків – відчуття свободи,
І стали невагомими тіла.
Летіли всі, затамувавши подих,
Бо музика космічною була.

Летить вся зала, оповита стресом:
Що автор далі вклав у свій сюжет?..
Зі скрипками – красуні-стюардеси,
А штурман – теж красуня-диригент.

Від щастя сяє зоряне намисто,
І Всесвіт весь від захвату затих.
Завмерло навіть на осиках листя,
Бо навіть шелест – це вже буде гріх…

Звучить гітара над завмерлим світом.
Все зле, лихе тихенько відмира.
Легені розпира очищене повітря,
Душа очищена чекає лиш добра.

І серце оповите світлим смутком,
І думи – лиш про світле, про святе… -
Ці відчуття ніколи не забути –
Немов на щастя придбано патент!

Затих акорд останній… Де ми, світе?..
Він руку до Меркурія простер…
Лиш сім хвилин – а скільки пережито!
Всього сім нот – а створено шедевр!
                07.02.2020 р.


Рецензии