В ногу со временем

В ногу з часом

  «…Не відставай, не спізнюйся, поет!»
                (Володимир Сосюра)

З новин в країні – починаю день,
з новинами лягаю, навіть, спати,
а час так швидко у майбутнє йде, -
не стане час нікого з нас чекати.

Подій бурхливих – нескінчений сум…
Той сум – як гніт вже давить на свідомість!
Його у вірші я перенесу,
бо все забути – не дозволить совість.

Історію ми пишемо щодня,
а хтось, колись, її ще й перепише,
І скаже: «Її  вірші, то – дурня!»
Бо правда вже у нас на «ладан дише».

Та, вірю я – оклигає вона,
ще правда багатьом відкриє очі, -
за лютою зимою – йде весна
і день ясний приходить після ночі!

А колесо історії завжди
повторює усі падіння й злети.
Правдивість їхню, розчерком твердим,
відтворюють художники й поети!
               
Лютий 2017.


Рецензии