Мр я

Я б збудував хатину дерев'яну,
І дах з соломи я б зробив на вік,
А у хатині склав би піч цегляну,
Щоб гріла жаром мешканців своїх.

А біля двору, колесо від возу,
На стовбурі високім приладнав.
Щоб оселитися лелеки мали змогу,
І у хатині злагода була.

В дружини взяв би я дівчину гарну,
Щоб господиня в хаті теж була,
Красиву, вірну і до праці здатну,
Щоб діточок народжувать могла.

Для молока тримав би я корову.
Щоб діток годувати чим було.
Зробив би так, щоб знали рідну мову
І щоб завжди тримались за село.

Бо то і є свята народна мудрість,
Яка бере початок від землі,
Перебуває у здоровім глузді,
В приватному випадку й взагалі.

Здоров'я там психічне і фізичне,
Повітря свіже, їжа і вода,
Сільські пейзажі дуже естетичні,
То є замріяна, заспівана краса.


Рецензии