Питаш ме често...

Автор: Генка Богданова

Питаш ме често:-Защо си унесена?-
и ме гледаш с тревожни очи.
- Лято е, а ти си тъжно – есенна,
кажи ми, добре ли си ти?

Усмихвам се аз на нещо прекрасно,
но видимо само за мен.
А ти си учуден. Нима не е ясно?
Радва ме ведрият ден.

Понякога  будиш се в късните нощи,
а будна съм аз над листа.
Питаш: - Защо не заспиваш все още?
За почивка е, мила, нощта.

От теб съм различна, от мен  си различен –
подобно на север и юг.
Но пак ме обичаш и аз те обичам,
пак крачим един до друг.

Ти на земята стъпил си здраво,
а аз „ в небесата” летя.
Ти с поглед трезвен гледаш направо.
Аз птиците с поглед следя.


За тебе животът е дълг прозаичен –
 грижи за хляб, топлина...
В живота аз търся нещо различно –
романтика , цвят, светлина.

Не мога без тебе! Не можеш без мене.
Ние със теб сме едно.
Един , за други сме с теб отредени –
два полюса в земно кълбо.


Рецензии