Обовязки-9

У обовязки дружини
Входить вірність лебедина -
Для збереження родини,
Навіть якщо муж - скотина.

Бо мужчини - як під лупу
Судять зраду надто строго,
Наче черепа шкарлупа -
Тріскає, пробита рогом.

З головним постійним болем,
Із пульсацією в скронях,
Сильний, з часом стає кволим,
Впевнений стражда безсонням.

З відчуттям думок зрадливих -
Хоч за тисяч кілометрів,
Де б не була - муж настирно
Заревнує, аж до смерті.

Надчутливі до - усмішок,
До жіночих кволих жартів,
Від яких стає лиш гірше,
Ріг росте - і мозок капа.

Навіть погляд - в бік чужинця,
Крутить, наче на тортурах,
Бо насмілилась самиця -
Посягнуть на диктатуру.

Вірність щира - аж до гроба,
Не скінчиться при нагоді,
Бо й на тому світі роги -
Виростають з безвиході.

Мучать, крутять, непокоять,
Череп, що болить фантомно.
Жінку, наче голка, колять -
Щоб сиділа сиднем вдома.




 


Рецензии