Рецензия на Проект Гимна Украины

Славянских республик союз нерушимый
Пусть будет навеки скреплён,как скала!
Народы в нём-братья и несокрушимы
Когда они вместе идут сквозь века!
   
Слава живущим и Родине слава,
Краю, где вольно живет человек!
Живи, Новороссия, наша держава,
В союзе с Россией сейчас и вовек!

Ты нами любима,тобой мы хранимы,
Свободу свою ты в борьбе обрела!
Пусть славится вечно твоё это имя,
И труд твой,и подвиг,мечты и дела!

Слава живущим и Родине слава,
Краю, где вольно живет человек!
Живи, Новороссия, наша держава,
В союзе с Россией сейчас и вовек!

Сынами своими гордишься по праву,
Единством народов от бед спасена!
Для всех поколений надеждой и славой
Цвети, Новороссия, наша страна!

Слава живущим и Родине слава,
Краю, где вольно живет человек!
Живи, Новороссия, наша держава,
В союзе с Россией сейчас и вовек!

Народ–созидатель,народ-победитель
От нынешних дней до грядущих высот!
Ты мир утверждаешь,а чуждый воитель,
Пришедший с мечом от меча и умрёт!

Слава живущим и Родине слава,
Краю, где вольно живет человек!
Живи, Новороссия, наша держава,
В союзе с Россией сейчас и вовек!

Но если наступит тяжёлое время,
И враг сапогами зайдёт за порог!..
Тебе ведь по силам взорвать это бремя,
Пусть знают повсюду-фашизм не пройдёт!

Слава живущим и Родине слава,
Краю, где вольно живет человек!
Живи, Новороссия, наша держава,
В союзе с Россией сейчас и вовек!
 
                Проект Гимна Украины  Михаил Томашевский
 Як Ви вважаєте, чи потребує, на Вашу думку, корекції.. існуючий текст Гімну України?               
                ОНОВЛЕНИЙ ГІМН УКРАЇНИ (ПРОЕКТ)
                "Величава Україна”
       (музика М. Вербицького..автора існуючого ГІМНУ)

Величава Україна увесь світ вітає,
В сяйві сонця в БОЖІЙ ласці рАдо зустрічає.
На Хрещатику Цар-града народи єднала 
І Хрестом Святого князя Русь благословляла.

                Приспів:

                Слався, слався, Україна, Руси рідна мати,
                “В сім'ї вольній і великій” нас не подолати.
                Слався Дніпр і стольний Київ й сивий Святогоре,
                І величнії Карпати і Чорнеє море.
Для онуків і нащадків здобувала славу,
На своїх плечах спинила ординську навалу,
Душу й тіло положила за свою свободу
Й показала, що ми, браття, козацького роду.
 Приспів
                Від Дінця і Святогорська до древнього Львова,
                Від Путивля і до Криму звучить рідна мова.
                Пісня наша солов'їна по світах лунає,   
                І оновлена Вкраїна день новий стрічає.
( Приспів )
                В нашій вільній Україні в щасливій державі 
                Будем браття разом жити в злагоді і славі. 
                Хай над нами в небокраї світить Шлях Чумацький,
                І ніколи не згасає рід і дух козацький.
(Приспів)
               Слова: Михайла Томашевського  Музика: Михайла Вербицького
               


Рецензии