Обовязки-7

Як в сімї хтось шлях знаходить -
В церкву з божого веління,
То і інших не обходить -
Катехізм й воцерковління.

Отче наш, поклони, свічка -
Запах ладана в кімнаті,
Молитов потужна річка
Ловить сльози під розпяттям.

То не просто - сльози горя,
Та шукання себе в пустці.
Це безвілля та покора -
Й голова у чорній хустці.

Кожен день на службі божій -
Рівно у нуль-нуль годині,
Бо становище вороже -
В колись люблячій родині.

Жінка - сильна духом й словом,
Гідна вести за собою, -
Тож для рідних примусово
Кожен день - як поле бою.

Вона здатна на благання,
На молитву цілонічну -
З неї мало покаяння -
Їй життя потрібне вічне.

Вона здатна в ріг скрутити -
Впертих, вольових, лукавих,
Бог Ісус - умів любити,
А вона - ще й мізки вправить.

Бог Ісус - приніс у жертву
Лиш себе на збіговиську,
А із нею можуть вмерти -
Усі родичі та близькі.














 


Рецензии