Обовязок-6

За вікном - весна змінила
Зиму з снігом та морозом,
І за днем минула днина,
Шизу спутавши з психозом.

За вікном був понеділок,
А на серці - вихідний,
Чи було до того діло,
Що розумний став дурним.

Як же важко розібратись
В назвах місяців, днів тижня,
Через силу посміхатись,
Не зломавши в собі стрижня.

Може, помилка по Фрейду
Мала місце - в круглій даті,
Й вчителька зламала крейду,
Щоб день тижня нагадати.

Може, сон - політ у хмарах,
Чи розсіяність з дитинства,
Котра в планах календарних
Поміняла в стовпцях числа.

Може, стриманість фантазій,
Творчий лет, що втратив крила,
Від якого не відразу -
Помічаєш, що накрило.

Зранку ще - була субота,
Але пятниця, - звечора -
І платіжки безтурботно
Залежались від учора.

А учора було тиждень,
Чи півроку як потому.
Як же жити, не сплативши
По рахунках через втому.


Рецензии