Уйлар оермэсе

Кар-бураннар оермэсе
Сукмакларны каплаган.
Кунелдэге хис-тойгылар
Йокыгамы сон талган?

Буран дулый, жил сызгыра,
Биткэ бэрэ карлары.
Керфеклэргэ ак бэс куна,
Алсулана бит очы.

Башта мен торле уй -
Бурандай оермэлэп кутэрелэ.
Кай очыннан да тотарга белмисен.
Ничеклэр белмисен чишэргэ...

Уйлар, мен торле уйлар...
Жил белэн дэ булмый шул куып.
Килэ кайчак эверелеп шул ак карга...
Бетэсе эреп...

10.01.2020г.


Рецензии